0,00  0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Naše prvomajske počitnice

Prvomajske počitnice smo preživeli v res neverjetnem kampu. V Valamarjevem letovišču Lanterna, v Poreču. Že lansko leto sem imela rezervirane prvomajske počitnice tam, a žal sem zbolela in počitnice so bile preklicane. Ja, maj zgleda ni moj mesec.

Blog zapis vsebuje affiliate povezavo, kar pomeni, da ob koriščenju bona dobim plačilo v obliki promocijskih točk.

Otroka sta noro uživala. Še v morje sta se šla namočit, ki je imelo tam nekje 15 stopinj Celzije. Ljudje na plaži so si šepetali, če smo mogoče kaki Švedi, Nizozemci, v glavnem iz kakih bolj severnih držav, kjer so ljudje navajeni na nizke temperature, ampak ne, kaj kmalu so spoznali, da smo samo malo odštekani Slovenci.

20230501 183838

Ker smo obiskali kamp v predsezoni smo imeli možnost, da smo si lahko ogledali celoten kamp, saj predvidevam da je v sezoni, kar gužva in bi bilo to takrat težje. Že pri bookiranju sem opazila, da se cena hišk razlikuje in da se tudi nahajajo na različnih lokacijah. Zanimivo je to, da ima vsako območje neko posebnost, mi smo bili v t.i. Mediteranskih hiškah, kjer nas je pozdravil paket presenečenja (krema za roke, detergent za posodo…) okoliških domačih pridelovalcev. Kaj kmalu sem tudi v kopalnicah opazila, da je milo za roke in gel za tuširanje že notri in sicer pritrjen na steno in prav tako losjon za telo. In vse je dišalo po mediteranskih začimbah. Tudi pri sprehodu čez kamp smo opazili, da v loncih za cvetlice v bistvu rastejo začimbe… Na zelenje res dajo veliko. In jaz te malenkosti opazim, ker to doda nekakšen poseben pridih.

IMG20230504150326

Najbližje plažam (ki se razprostirajo na 14 km obali), so seveda terase za prikolice in avtodome (neverjetno, da ima kar nekaj parcel kamin za dodatek). Ni, da bi bila prvič v kampu na Hrvaškem, ko sem bila mlajša smo kar nekaj dopustov preživeli v prikolicah, a takega luksuza res nisem navajena. Da ne govorim o skupnih wc-jih in tuših, ki so seveda namenjeni tistim, ki kampirajo, so kar gosto razporejeni, kar pa me je dodatno presenetilo, da je ob vsakem poslopju tudi otroško igrišče. Greš pomiti posodo po kosilu in otrok gre lepo s tabo, on se zamoti na igralih, ti pa v miru pomiješ posodo. (Naša skrivna družinska želja je namreč, da si omislimo avtodom, zato sem tudi pozorna na vse te detajle)

IMG20230503195944

Zdaj pa na podrobnosti za otroke. Vsako Valamarjevo letovišče ima Maro klub. To je kot nekakšen zabaviščni park za otroke. Na voljo so zunanja igrala, ki so seveda zagrajena. Potem je bil na voljo en pokriti del kjer so bila plezala in tobogani in seveda en kup žogic. Prav poseben del pa je del, kjer dejansko otroka lahko pustiš v varstvu animatorjev. Skozi dan so različne teme od plesnih točk, ustvarjanja, itd. Res se potrudijo za pester in zanimiv program pa tudi samemu otroku se posvetijo (seveda opozorilo, mi smo bili v predsezoni, verjetno se v sezoni drugače prilagodijo, saj je večje število obiskovalcev).

20230503 152427

Povedano po resnici mi najprej ni bilo prijetno, da bi otroka kar pustila v varstvu nekemu neznancu v tuji državi. Ampak po parih dneh ko smo bili skupaj tam, sta že sama želela ostati. V Maru klubu se je namreč nahajal tudi igralni center (playstation, xbox, nitendo in te zadeve). Po drugi strani mi je bilo tudi malo tako – na počitnicah smo, da se družimo kot družina, ne bom jih valda mela v varstvu. No, saj veliko res nista bila, prav je prišlo kadar sva šla v trgovino, hodila sva namreč izven kampa, ker je bilo ceneje. In pa zadnji dan, ko sva pakirala za domov, otroka sta bila v Maru klubu, midva pa sva v miru vse pospravila.

Nekje na sredini kampa je tudi veliko igrišče za namizni tenis, tenis, nogomet, košarko… Ob njem je tudi amfiteater, kjer je bil za vikend disko za otroke, po disku pa filmski večer (z risankami seveda). In seveda mini golf.

Blizu naše hiške je bil tudi velik vodni center z bazeni, tobogani, kar me je najbolj presenetilo, da so imeli v sanitarijah WCje posebno prilagojene za otroke po starosti in po spolu. Vse je bilo vedno čisto in lepo urejeno. Seveda spet ta pomanjkljivost predsezone, da sta bila ogrevana samo 2 bazena, drugače jih je bilo v samem kompleksu več, največ za naše najmlajše.

Na različnih lokacijah kampa se nahajajo tudi območja za najstnike, kjer je seveda doma svet igric, prepovedan pa vstop za starše.

Kot dodatek, povsod je tudi omogočen dostop za invalide, tako pri samih hiškah, kot na plažah in tudi na bazenskem kompleksu.

Pri sprehodu skozi kamp, smo našli bazene še na 3eh drugih lokacija. Vse in še več lahko odkrijete in najdete na njihovi spletni strani.

Moram še dodat, da se vam res splača včlanitev v njihov klub. Na voljo je tudi aplikacija za telefon, kjer lahko naredite tudi priority check in, kar vam prihrani čakanje v vrsti na recepciji. Osebje je res zelo prijazno, animatorji so prijetni in zanesljivi. Jaz še sedaj komaj dojemam, da sta se otroka tako hitro aklimatizirala in posvojila ta naš začasni dom za svojega.

Priporočam, da imate v takšnih velikih kampih vedno s sabo dodatno prevozno sredstvo – kolo ali pa skiro (še posebno za starše priporočam na elektriko 😀 ).

IMG20230503200557 1

Za konec pa vam na spodnji povezavi podarjam bon v vrednosti 100€ (kar v predsezoni prinese bivanje za 2 dni brezplačno, seveda odvisno od hiške, ki jo izberete, v sezoni pa vam vseeno malo olajša plačilo oz. za to vsoto ima ena 4-članska družina že tedenski nakup v trgovini pokrit).

https://www.valamar.com/si/ambasador-forma?data=MTAwMTEyOTE1OTc2

Pogoji uporabe bona in navodila: S klikom osebne povezave odpre nova spletna stran. Na novi spletni strani vnesete svoje osebne podatke in e-poštni naslov, na katerega prejmete bon. Pri vnosu osebnih podatkov se preverijo vpisani podatki v bazi. Če je ugotovljeno, da je ste že bivali v Valamarju ali da imate aktivno rezervacijo, nimate pravice do bona.

Vrednost bona je 100 €. Velja za rezervacijo, opravljeno v treh mesecih od prejema, in sicer za bivanja v enem letu od prejema bona. Minimalna vrednost, za katero je mogoče unovčiti bon, je 500 €. Bon lahko unovčijo osebe, ki prvič bivajo v Valamarju, velja pa za vse hotele, letovišča in letovišča za kampiranje. Bon se vnese v zadnjem koraku postopka rezervacije skupaj z osebnimi podatki. Bona ni mogoče združiti z ostalimi promocijami, ki vključujejo unovčenje bonov, ali jih naknadno dodati rezervaciji.

Več o Valamarju in njihovih destinacijah si lahko preberete tu -> https://www.valamar.com/si/

Blog zapis vsebuje affiliate povezavo, kar pomeni, da ob koriščenju bona dobim plačilo v obliki promocijskih točk.

Brezplačna dostava
Pri nakupu nad 50€.
Outofthebox E-novice
Bodite na tekočem z našimi najnovejšimi novicami, prejmite ekskluzivne ponudbe in še veliko več.

© Outside The Box /// 2024

Izdelava: abeone.si

Outofthebox E-novice

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.