0,00  0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Vse deluje zame

Moje spremembe niso bile enostavne. Največkrat sem se odločila za njih, ker preprosto nisem zmogla več prenašati bolečine. Čeprav ravno ta notranja, srčna, dušna bolečina kakor ji pač praviš ti, te bolečine sem bila vedno navajena. Je pa res, da sem jo znala tudi preusmerit. Nisem ravno ponosna na to, kako sem včasih delovala in se soočala z izzivi, ki sem jih imela, a edino tako sem znala.

Da sem notranjo bolečino omilila, sem si raje naredila fizično bolečino. In ker sem bila navajena bolečine, sem tudi znala zelo dolgo vztrajati pri nečem kar mi ne bi bilo treba. Če zdaj pogledam za nazaj v svojem življenju ne bi spremenila čisto nič, no mogoče ene par stvari, ampak načeloma nič. Pot je morala biti tako kot je bila. Spoznanja znajo biti včasih težka. In če bi nas vse na 1x zadelo, tega ne mi uspeli sprejeti, niti dojeti.

Če že karkoli, bi si želela, da bi si za vse vzela več časa. Da bi se bolj prepustila toku, sami poti, kot pa da bi tako neučakano tekla proti cilju, koncu, ki ga v resnici ni bilo. Vzela bi si čas, da bi se res posvetila določenim stvarem.

Zato sem si v zadnjih dveh letih upočasnila življenje. Še vedno ne znam biti pri miru in nimam ravno občutka za čas, ko gre za delo. Ampak zato poseže vmes višja sila, ki me priklene na kavč. Z zvinom noge. In ne to tista varianta, ko si daješ ene 2 tedna mal obkladkov pa malo razgiblješ, počivaš, pa je mimo… Ne, ne, jaz dobim tisto verzijo, ko po dveh tednih greš še 1x slikat nogo, preventivno, da niso kaj spregledal, ker noga ni še nič boljše. In potem te še obtožijo, da si šla delat. Tebi se pa doma meša na kavču pa ker ne itak druzga ne moreš kot ležat… Cel žur. Itak sem bila tečna že zaradi tistih dni, potem pa še zaradi house arresta.

1 15

Ampak ja, vseeno sem te dni izkoristila, da sem postala bolj aktivna na tistem področju, na katerem si že dolgo želim. Na socialnih omrežjih in seveda na svoji spletni strani z blogom.
Sestavila sem tudi prav poseben program, za vse ki si želite izboljšati počutje, pridobiti več energije, ker ja tale prehod med zimo in poletjem, zna biti kar izziv. Sploh v zadnjih parih letih, ko gremo iz enih ekstremov v druge. Mislim predvsem na vremenske razmere. Kar pa zna pripeljat tudi do izzivov s prehladi, alergijami in predvsem slabšim imunskim sistemom.

Še vedno zagovarjam, da je osnova prehrana, prehrana in prehrana. Zadnje čase pa se posvečam tudi samemu počutju. To kar nas večina pozabi, ko si že tako dolgo želimo sprememb na boljše. Ko nam ni več nič prav glede nas samih, si nakopljemo še en šlepar krivde, ker smo se končno spravili na mislijo do boljše postave, do več energije, do tega, da bi se boljše počutili v svoji koži in se nam po parih dneh zgodi da nam misija propade in smo spet na začetku.

Vsakemu se zgodi. Jaz sem preizkusila že ogromno načinom za hujšanje. In ti nekaj povem. Vsi delujejo, če se jih držiš. Sam nihče ne želi biti iskren sam s sabo. Dejstvo je, da je za hujšanje enotna formula za vse – poznati svoj mazalni metabolizem, si ga izračunat glede na to koliko smo aktivni in temu primerno zaužiti kalorije – do 200 manj za hujšanje, za zrediti pa več. Seveda je malo tudi odvisno kaj poješ. Bolj v bistvu, koliko si si pripravljena prilagoditi prehrano, ampak, če ostaneš v meji potem je to to. Za oblikovanje pa je pomembno kaj pojemo, kako se gibljemo, kako telovadimo, kako pravilno izvajamo vaje in koliko to upoštevamo v vsakdanjem življenju.

Te zanima 15 ali pa naj raje napišem 20 najbolj pogostih napak pri izgubi kg in preoblikovanju telesa. No glede tega se ti javim v drugem blog zapisu. Zaupam pa 2 najbolj glavni:

3 14
  1. Nisi iskrena sama do sebe
  2. Prehitro si želiš priti na cilj

Ampak o tem drugič, razmisli pa sama pri sebi koliko je to res in koliko ne. In kako odkrita si sama do sebe. Glede vseh stvari.

Kolikokrat sem si jaz že rekla, ni še pravi čas, predvsem me matra ta del – Out Of The Box Mama, in kaj je bilo, ni bil pravi čas. Afirmacije so huda stvar.

Ne morem. Nimam časa. Lahko bi rekla preprosto nočem. Ne želim. Ker v resnici je enako. Ne zmorem. Ne verjamem.

Kar si misliš, kar si govoriš, kar občutiš, to dobiš.

A si že poskusila shujšati z xy… Sem, ampak ko sem nehala sem vse dobila nazaj. Zakaj pa? Kako si delovala v življenju predno si se srečala za xy? Kaj si jedla? Kako si razmišljala? In kaj si delala, kaj si jedla, kako si razmišljala ko si izvajala, jedla, XY? In takrat je delovalo, ko si odnehala pa je učinek popustil?

2 15

A veš, da ko ti potrebuješ čokolado, njen učinek deluje, ampak potem tudi popusti? In ne, ni samo čokolada kriva za tisto kar se je naložilo na tvoje boke in rit… Krivih je še ogromno drugih stvari, a ti kriviš čokolado, ki ti je pomagala tisti moment, ko si jo najbolj potrebovala. Tako tudi vsi krivijo praške, ki so jo probali in so delovali dokler so se držali prehrane, ki pride zraven potem pa odnehali, ker jim je bilo predrago, ker itak ne deluje, ker nimajo časa niti volje. V resnici pa smo si krivi sami, ker smo našli nekaj kar je delovalo, ampak iz nekega razloga, na določeni točki sprememba postane preveč in mi se ustrašimo in odhitimo nazaj v cono udobja.

Ker ja, lahko se ustrašiš boljše verzije sebe. Zato pa je pri takšnih spremembah potrebno spremeniti tudi mindset, če ne glava ostane zadaj, srce si želi naprej, telo uživa. Potem nam pa še osebe, ki so nam najbližje rečejo pa ti tega ne rabiš. Seveda ne, ker se spreminjaš in njim ni všeč in jih je strah da boš zdaj še njim najedala s šejkom.

Ampak bi bilo enako, če bi en dan prišla v družbo recimo tvojih prijateljev kadilcev in bi rekla, ne kadim več. 2 bi jo takoj ucvrla. Ostali bi še malo počakali, ampak s časoma ne bi bilo več isto. Ker slej ko prej bi tebe motil dim, njih bi bilo pa strah, da bi jih prepričevala da nehajo kadit. Mogoče ene 2 pa bi se našla, te podprla pa mogoče bi celo one dva odnehala. Ampak ja, ljudje niso ravno navdušeni ko nekdo začne kake hude spremembe. Seveda so tudi ljudje, ki navijajo zate, teh se drži. <3

4 11

Ampak rada biti razložila, da se pazi tistih, ki jim spremembe ne dišijo, tisti trkajo ravno na ta vrata, katera niso pri nas najbolj zaprta, varna, sigurna. Na ta majava vrata, ki jih malo po strani pogledaš in že padejo. 😉 Zato si najprej zgradi trdne temelje – mindset, potem pa se podaj med ljudi. Ali pa se toliko zverziraj, da te začne bk za druge in mnenje drugih.

Vse deluje zame… Vedno vse deluje, dokler uporabljaš. Krema za gube, botoks, umivanje zob, tuširanje, barvanje las, telovadba, hoja, tek, prehrana, sreča, veselje, žalost… Vse deluje. Kar neguješ raste, kar pozabiš negovat… Neha delovat…  

Brezplačna dostava
Pri nakupu nad 50€.
Outofthebox E-novice
Bodite na tekočem z našimi najnovejšimi novicami, prejmite ekskluzivne ponudbe in še veliko več.

© Outside The Box /// 2024

Izdelava: abeone.si

Outofthebox E-novice

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.