0,00  0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Detox

Kako ti razumeš razstrupljanje telesa?

Dobre strani detoxa naj bi bile več energije, boljša prebava, boljše psiho fizično počutje in boljši imunski sistem.

Del informacij sem pobrala iz strani eko škrnicl, ki so kar dober vir informacij, vendar pa se z nekaterimi izjavami, preprosto ne strinjam.

2 12

Na Facebook strani in Instagram strani Out of The Box Mama, sem že pisala o razstrupljanju in pa tudi o postenju. Res je, da včasih ni bilo razstrupljanja ali pa slavenga detoxa, ker moramo vse pobrati iz tujine. Je pa vedno obstajal post.

Poleg tega sama prehrana je bila veliko bolj uravnotežena kot je npr. v teh časih. V zimskem času se je jedlo mastno, ker maščobe so potrebne in nam pomagajo v zimskem času, da obdržimo pravo telesno temperaturo in seveda zaradi hladnega vremena in dejstva, da je dneva prej konec, mi pa vseeno delamo enako vse dni v letu in potrebujemo tudi več energije.

Vendar pa je v zimskem času vsaj na slovenskih tleh bilo vedno veliko zelja ali pa repe na meniju. Sploh zelja. Jaz se spomnim, da smo pri nas glave zelja kisali pa tudi narezano zelje (predvsem sta to delala babi in dedi). In zelje je naravni diaretik. Skrbi za čiščenje našega telesa.

Seveda se je veliko jedlo tudi jedi na žlice, razne enolončnice, čorbe,… Zelenjava kot so grah, fižol (čeprav jaz to dvoje štejem med beljakovine, a o tem drugič), cvetača, brokoli, korenje… Že sama po sebi vsebuje vlaknine, prav tako so radi uporabljali ješprenj in ajdove žgance, ki tudi vsebujejo veliko vlaknin. Vlaknine so tiste, ki poskrbijo za čiščenje telesa. Če jim dodamo še dovolj popite tekočine čez dan, zelo dobro očistijo in prečistijo naše črevesje, ki glavni odgovorni organ za naš imunski sistem.

Najboljša tekočina in super živilo za izboljšanje našega zdravja in za pridobitev energije v našem telesu pa je voda. Naše telo sestavlja 60% vode in voda je tekočina, ki jo največ ljudi ne želi piti. Potem pa bi spremenili vse kar je možno, pojedli en kup prehranskih dodatkov samo, da bi pridobili več energije ali pa spijejo en kup kavic čez dan, pravih čajev ali energijskih pijač, kar še bolj osuši že tako izčrpano telo in se sprašujejo zakaj se počutijo ko kup dreka, ko njihov učinek popusti…

1 12 1

Ampak ne pišem danes o tem. Dejstvo je, da ja razstrupljanja včasih res ni bilo, vsaj namernega ne. Je pa po zimskem obdobju pred veliko nočjo vedno sledil post. Če ne drugega smo se ga po navadi držali vsaj na sredo in petek. Sedaj pa je to nekako zamrlo. Včasih se mi zdi, da se radi prilagajamo samo delno novim stvarem, namesto, da bi malo razmislili, si prisluhnili in spremenili še kakšen deleč več, ki nam bi dal tudi boljše možnosti za boljše življenje.  

Zdi se mi pomembno, da se upoštevajo ciklusi narave, ker ljudje smo ciklični pa če si to priznavamo ali ne, predvsem bi se tega morale zavedati ženske.

V jesenskem času je pomembno, da se pripravimo na zimo, kar so naše babice počele z vlaganjem. V zimskem času je pomembno, da telesu zagotovimo dovolj virov energije, predvsem pa se ne sekiramo za tist kg ali pa 2 viška…

V spomladanskem času pa je čas, da telo razčistimo in pripravimo na poletne mesece, v katerih je priporočljiva, vsaj zaradi vročine bolj lahka hrana, največkrat hladno pripravljena, a vseeno dovolj kalorična, da nam da energijo za delo, ki ga imamo čez dan.

Eden najboljših dejavnikov za naše telo je dober spanec. In če ni dobre prebave, prave prehrane, je naš spanec lahko zelo otežen. Ko se najemo preveč smo napihnjeni, naš trebuh je težek, ni nam prijetno ležati, sedeti. Pomaga lahko že sprehod.

Če smo lačni, je tudi težko zaspat. In sploh boljše, da ne gremo na temo o zaprtosti.

In ja… Sama sem se odločila, da je res čas, da začnem poslušati svoje telo in slediti. Nekaj izkušenj in nekaj znanja sem si že nabrala in kot vedno pravim, dokler ne probaš, ne veš.

In letos sem se odločila za detox. Ob sebi imam vrhunske izdelke, za katere vem, da res delujejo kot morajo in da so skrbno izdelani. Sama jih obožujem in uporabljam že kar nekaj let. Mislim, da je bilo letos 4 leta.

3 izdelke katere bom uporabljala brez da prilagodim prehrano – so čaj z okusom limone, napitek iz mešanice ovesa, jabolka in vlaknin ter aloe vero.

Več o njih si lahko preberete na naslednji povezavi….https://outoftheboxmama.net/prebudi-svoje-telo-in-prezeni-spomladansko-utrujenost/

Pripravljam pa vsem, ki bodo v naslednjih dveh tednih naročili izdelke ali se želeli pridružiti mojemu detox-u (izdelki so pogoj) podporo preko facebook skupine, kjer bo tekla debata ne samo o detox-u telesa, ampak tudi kako razstrupiti svoje misli in si s tem izboljšati svoje življenje.

3 11

Seveda bodo v skupini na voljo tudi dodatne informacije o samih izdelkih in tudi drugih, ki jih je možno dobiti pri meni. Predvsem pa o mindset-u, ki je glavna sestavina za uspeh na vseh področjih.

Več sami delavnici pa si lahko preberete tu, kjer se lahko tudi prijavite na detox.

https://outoftheboxmama.ck.page/detox

Brezplačna dostava
Pri nakupu nad 50€.
Outofthebox E-novice
Bodite na tekočem z našimi najnovejšimi novicami, prejmite ekskluzivne ponudbe in še veliko več.

© Outside The Box /// 2024

Izdelava: abeone.si

Outofthebox E-novice

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.