0,00  0

Košarica

V košarici ni izdelkov.

Življenje me ljubi

Ali je moj izgled tisti, ki definira mojo vrednost?

Kratek odgovor: NE.

A sama sem pri sebi opazila, da svoj uspeh enačim tudi s svojim izgledom. Ker sem bila od nekdaj debela oziroma sem si to definicijo sama postavila, tudi s pomočjo drugih, a žal v končni fazi sem jo sama sprejela kot resnično.

Sem s tem sebe obsodila na debelost.

Ker debeli ljudje naj ne bi bili uspešni – po moje in sem si tako sebe obsodila na to, da nisem uspešna.

Vse te zadeve so bile pri meni povezane z debelostjo. Pa to, da sem nerodna tudi. In seveda tudi to, da me ljudje ne sprejemajo.

Tudi knjige, ki sem jih brala o uspešnih ljudeh, ki so spremenili življenje na boljše sem sprejemala kot še mnogo stvari, ki jih moram spremeniti, da bom lahko dovolj dobra, da bom lahko uspešna.

A uspeh je že, da se zjutraj zbudiš, da si živa, da čez dan poskusiš najti največ kar je možno lepih stvari v svojem življenju za katere si hvaležna. In kar je najlepše pri hvaležnosti, da še več lepih in dobrih stvari pride na našo pot.

2 3

Naše življenje ni namenjeno, da se trudimo, garamo v nedogled, da poskušamo biti enaki kot vsi drugi, da je pomembno kdo več zasluži, da tekmujemo med sabo, da en drugemu mečemo polena pod noge, da se sovražimo ali grdo gledamo…. Ne.. Ali, da iščemo kdo vse nam je škodoval v življenju in da iščemo razloge zakaj nečesa preprosto ne zmoremo in kdo ali kaj nam vse to onemogoča. NE…

A ljudje to delamo. Lažje sprejmemo tisto, kar nam drugi govorijo, tisto kar ni pozitivno, tisto, kar nas ovira, tisto, kar sploh ni resnica. Naše nesigurnosti, naše napake, naše zakaj nismo dovolj dobri. In dovolimo, da nas to definira.

Že to, da si je dovolj, da si tu, da živiš… Če živiš. Največkrat smo v življenju v stanju preživetja ali pa v mišljenju, da itak ne moremo nič in samo gremo s tokom. Vstaneš, preživiš dan, greš spat.

Kaj pa živeti življenje? Uživati v vsakem trenutku dneva? Uživati v tistem, kar rada delaš? Biti prisotna v trenutku, v tem trenutku tukaj, ne v tistem kaj vse moraš narediti, kaj te čaka jutri in kaj vse si naredila narobe včeraj. Ta moment tu, kaj vidiš, doživljaš, občutiš v tem trenutku tukaj in zdaj?

Pa pustimo ta razmišljanja za drugič oziroma te odgovore.

Naj danes končam s temi besedami od Louise Hay:

3 3

CENIM SVOJE TELO IN DOBRO SKRBIM ZANJ

Skrb za telo je dejanje ljubezni. Bolj ko se boste učili o prehrani, bolj boste začeli opažati, kako se počutite po zaužitju določenih živil. Ugotovili boste, katera živila vam dajo največjo moč in veliko energije. Potem boste še naprej uživali ta živila.

Ceniti in spoštovati moramo čudovita svetišča, v katerih živimo. Mislim, da je najbolje biti dobre do svojega telesa tako, da si zapomnite, da ga ljubite. Pogosto se zazrite v oči v ogledalu. Govorite si, da ste čudoviti. Vsakič ko uzrete svoj odsev, si pošljite pozitivno sporočilo. Preprosto ljubite sami sebe. Ne čakajte, da boste postali vitkejši ali bolj mišičasti ali da se bo raven holesterola znižala. Ljubite se že zdaj. Ker si zaslužite, da se počutite čudovite ves čas.

Brezplačna dostava
Pri nakupu nad 50€.
Outofthebox E-novice
Bodite na tekočem z našimi najnovejšimi novicami, prejmite ekskluzivne ponudbe in še veliko več.

© Outside The Box /// 2024

Izdelava: abeone.si

Outofthebox E-novice

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.